Header, plakat og CD-cover (Ingvilds medieblogg)
Hjem Add Inspirasjon Skoleblogger

0

Header, plakat og CD-cover

Vi fikk i oppgave å anvende effekter og lage bobler i Photoshop for å så bruke det i tre forskjellige medier. Jeg valgte å lage header til bloggen, et CD-cover og til slutt en demonstrasjonsplakat for homofili. Her er litt om hvert produkt:På CD-coveret har jeg satt sammen et mønster, tekst og et selvportrett tatt i fjor vinter. Mønsteret er sammensatt av to deler; to ?twirls? der de snurrer mot hver sin side. Den ene ?twirlen? er -20° mens den andre er 70°, noe som danner selve mønsteret. Den lyse delen av mønsteret er flippet 180° for å hindre store svarte områder på coveret. Teksten er skrevet i skrifttypen Helvetica Neue med fonten UltraLight. Dette fordi skrifttypen går igjen på tidligere CD-covere. Jeg valgte å kalle albumet Spaceship fordi det passet til mønsteret på coveret, og for å si at jeg ?tar musikken min til nye høyder?.  Jeg valgte å sette inn et selvportrett for å få utnyttet de tomme områdene på coveret og for å skape litt spenning.Sjangeren på musikken er dubstep/electronica, og mønsteret symboliserer musikken som omfavner rommet og når ut til mange personer på en gang (spres utover i alle retninger). Målgruppen er ungdom og unge voksne, altså 17-25 år, men når ut til flere utover andre aldere.

Headeren er satt sammen av tekst, et fotografi og et mønster. Skrifttypen på headeren er Helvetica Neue med fonten UltraLight. Dette fordi teksten blir lettlest og lett å forstå da det ikke er for mange andre elementer som er med på å skape støy rundt teksten. Mønsteret på headeren er noe av det samme som på CD-coveret. Det er satt sammen på samme måte, men ?twirlene? har noe større grader her enn på coveret. Dessuten er det kun en twirl på headeren. Bak ?twirlene? har jeg satt inn et fotografi jeg har tatt selv for å skape litt dybde, fylle tomrom og for å gjøre selve headeren litt mer spennende.


Plakaten er satt sammen av en boble, en gradient-bakgrunn og tekst. Igjen har jeg brukt skrifttypen Helvetica Neue med fonten UltraLight. Dette fordi teksten er lettlest, og det er ingen elementer som skaper støy. Boblen symboliserer at de homofile føler seg innsperret og gjerne vil slippe ut ?ha samme rettigheter som alle andre. En eller annen gang vil boblen sprenge, men når er du og jeg med på å bestemme. Målgruppen er regjeringen og kirken som er nødt til å gjøre noe for at de homofiles rettigheter blir de samme som de heterofiles. Alder spiller i denne situasjonen ingen rolle da denne blir brukt som en demonstrasjonsplakat. Valg av farger var lett da de homofile bruker regnbuen i deres flagg, så jeg brukte det som et utgangspunkt. Boblen er plassert i midten av bildet da det er dette som skal ha hovedfokuset da selve budskapet er plassert inni boblen.

 

 


 • Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta
  Ingvilds medieblogg

  Mitt navn er Ingvild, og jeg er 16 1/2 år gammel. Jeg går Medier og Kommunikasjon vg2 ved Hønefoss videregående skole, og denne bloggen er et skoleprosjekt. Her vil det kun bli publisert skolerelaterte innlegg.

  Kategorier

  Skoleblogger

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde