Habitus (Ingvilds medieblogg)
Hjem Add Inspirasjon Skoleblogger

0

Habitus

For to uker siden fikk vi i oppgave å ta tre bilder, eventuelt lage en video som var basert på din egen habitus. Habitus vil si at du er nødt til å ha bakgrunnsinformasjon for å kunne skjønne hva det er som er avbildet eller som det er laget en video av. Vi fikk selv velge mellom foto og video; jeg gikk for først nevnte. Jeg skulle ta tre bilder, men valgte å publisere kun ett av dem her da det er dette jeg er mest fornøyd med. Før vi fikk begynne på produktet måtte vi levere inn tre grovskisser og en finskisse (Photoshop) per foto. Det skulle ikke være noe produksjon av materiell på Risesletta, med unntak av maksimum ett fotografi. Alt materiell skulle være egenprodusert.

Det ferdige produktet er satt sammen av et bilde og en flamme-effekt jeg lagde i Photoshop. Jeg fikk med meg bestevenninnen min på å ta bilder på Røsholmstranda, og det er hun som har fått lide i denne omgang. Det var 10 varmegrader i lufta, og vannet var nok enda kaldere. Hun tok på seg en kjole hun lånte av meg og gikk ut i vannet for å ta piruetter der. Ringene i vannet får tydelig fram at hun er i bevegelse selv om lukkertiden ble for kort for å ta opp noe av det. Det er kun brukt naturlig lys i dette bildet, og eneste lyskilde er solen. Da bilde var tatt la jeg det inn i Photoshop og la på flamme-effekten. Hvordan jeg laget effekten kan du se ved å trykke her. Deretter satte jeg effekten inn i bildet og redigerte det slik at det passet til kanten på kjolen.

Modell: Guri Astrid

Flammene kommer tydelig fram i bildet da fargene på flammene er i kontrast med fargene i vannet. Modellen blir satt i fokus da hun 1) bryter med bakgrunn da hun har en helt annen form og figur 2) er plassert i det gylne snitt. Komposisjonen fungerer godt da det ikke er forstyrrende elementer i bildet som danner støy og ringene i vannet fungerer som et virkemiddel for å få fram fysisk bevegelse. Jeg kunne ha gjort flammene enda bedre hvis jeg hadde brukt lengre tid på det (brukte to timer på å få til første utkast av flammene), men det var dessverre ikke mulig å få utsatt leveringsfristen enda en dag.


 • Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta
  Ingvilds medieblogg

  Mitt navn er Ingvild, og jeg er 16 1/2 år gammel. Jeg går Medier og Kommunikasjon vg2 ved Hønefoss videregående skole, og denne bloggen er et skoleprosjekt. Her vil det kun bli publisert skolerelaterte innlegg.

  Kategorier

  Skoleblogger

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde