Paraply (Ingvilds medieblogg)
Hjem Add Inspirasjon Skoleblogger

2

Paraply

For to uker siden fikk vi i oppgave å ta et bilde av en paraply. Hvordan vi ville gjøre det bestemte vi helt selv, og det kunne manipuleres så mye du selv ønsket. Oppgaven gikk ut på at vi skulle fokusere på hvilke komposisjonsprinsipper og uttrykk vi ville og deretter få dette tydelig fram i bildet. I mitt produkt har jeg tatt utgangspunkt i kontraster, bevegelse og motivplassering.

For å få fram dette har jeg tatt bilde av en svart paraply i et helt mørkt rom kun opplyst av lyset fra en iPhone. Det ferdige produktet er to bilder sammensatt til ett, det ene er tatt med lang lukkertid, det andre med kort. Bildet som er tatt med kort lukkertid er tatt i fotostudio med topunkts lyssetting for å få fram alle detaljene i paraplyen. Dette har jeg så lagt over bildet med lang lukkertid (synlighet: 30%) for å få fram at det faktisk er en paraply jeg har tatt bilde av.

Det at det kun er hvitt og svart og nyanser av disse med i bildet er bevisst i og med at hvitt og svart er den største kontrasten vi finner. Lysrefleksjonene i selve paraplyen danner bevegelse i og med at refleksjonene går i hver sin retning noe som skaper spenning. Bare i paraplyen finner du vertikale, horisontale og diagonale linjer. Jeg har plassert midtpunktet i paraplyen i det gylne snitt for å vise at det er her fokuset ditt skal være.Jeg ser i etterkant at jeg kunne ha brukt enda lenger tid på å ferdigstille produktet ordentlig, men likevel mener jeg at produktet er godt i og med at jeg har fått til det jeg ønsket med bildet. Paraplyen kunne ha vært plassert litt lenger opp i bildet slik at det hadde blitt litt mer luft under paraplyen, men jeg er fornøyd med at jeg fikk med hele paraplyen og at jeg ikke kuttet vekk noe slik at deler av den mangler. • 05.11.2014 kl.12:53
  Syns det ble veldig bra jeg! :)
  08.11.2014 kl.22:26
  Malin: Tusen takk! :)  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta
  Ingvilds medieblogg

  Mitt navn er Ingvild, og jeg er 16 1/2 år gammel. Jeg går Medier og Kommunikasjon vg2 ved Hønefoss videregående skole, og denne bloggen er et skoleprosjekt. Her vil det kun bli publisert skolerelaterte innlegg.

  Kategorier

  Skoleblogger

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde