Ingvilds medieblogg -
Hjem Add Inspirasjon Skoleblogger

2

For to uker siden fikk vi i oppgave å ta et bilde av en paraply. Hvordan vi ville gjøre det bestemte vi helt selv, og det kunne manipuleres så mye du selv ønsket. Oppgaven gikk ut på at vi skulle fokusere på hvilke komposisjonsprinsipper og uttrykk vi ville og deretter få dette tydelig fram i bildet. I mitt produkt har jeg tatt utgangspunkt i kontraster, bevegelse og motivplassering.

For å få fram dette har jeg tatt bilde av en svart paraply i et helt mørkt rom kun opplyst av lyset fra en iPhone. Det ferdige produktet er to bilder sammensatt til ett, det ene er tatt med lang lukkertid, det andre med kort. Bildet som er tatt med kort lukkertid er tatt i fotostudio med topunkts lyssetting for å få fram alle detaljene i paraplyen. Dette har jeg så lagt over bildet med lang lukkertid (synlighet: 30%) for å få fram at det faktisk er en paraply jeg har tatt bilde av.

Det at det kun er hvitt og svart og nyanser av disse med i bildet er bevisst i og med at hvitt og svart er den største kontrasten vi finner. Lysrefleksjonene i selve paraplyen danner bevegelse i og med at refleksjonene går i hver sin retning noe som skaper spenning. Bare i paraplyen finner du vertikale, horisontale og diagonale linjer. Jeg har plassert midtpunktet i paraplyen i det gylne snitt for å vise at det er her fokuset ditt skal være.Jeg ser i etterkant at jeg kunne ha brukt enda lenger tid på å ferdigstille produktet ordentlig, men likevel mener jeg at produktet er godt i og med at jeg har fått til det jeg ønsket med bildet. Paraplyen kunne ha vært plassert litt lenger opp i bildet slik at det hadde blitt litt mer luft under paraplyen, men jeg er fornøyd med at jeg fikk med hele paraplyen og at jeg ikke kuttet vekk noe slik at deler av den mangler.

 • 0

  For to uker siden fikk vi i oppgave å ta tre bilder, eventuelt lage en video som var basert på din egen habitus. Habitus vil si at du er nødt til å ha bakgrunnsinformasjon for å kunne skjønne hva det er som er avbildet eller som det er laget en video av. Vi fikk selv velge mellom foto og video; jeg gikk for først nevnte. Jeg skulle ta tre bilder, men valgte å publisere kun ett av dem her da det er dette jeg er mest fornøyd med. Før vi fikk begynne på produktet måtte vi levere inn tre grovskisser og en finskisse (Photoshop) per foto. Det skulle ikke være noe produksjon av materiell på Risesletta, med unntak av maksimum ett fotografi. Alt materiell skulle være egenprodusert.

  Det ferdige produktet er satt sammen av et bilde og en flamme-effekt jeg lagde i Photoshop. Jeg fikk med meg bestevenninnen min på å ta bilder på Røsholmstranda, og det er hun som har fått lide i denne omgang. Det var 10 varmegrader i lufta, og vannet var nok enda kaldere. Hun tok på seg en kjole hun lånte av meg og gikk ut i vannet for å ta piruetter der. Ringene i vannet får tydelig fram at hun er i bevegelse selv om lukkertiden ble for kort for å ta opp noe av det. Det er kun brukt naturlig lys i dette bildet, og eneste lyskilde er solen. Da bilde var tatt la jeg det inn i Photoshop og la på flamme-effekten. Hvordan jeg laget effekten kan du se ved å trykke her. Deretter satte jeg effekten inn i bildet og redigerte det slik at det passet til kanten på kjolen.

  Modell: Guri Astrid

  Flammene kommer tydelig fram i bildet da fargene på flammene er i kontrast med fargene i vannet. Modellen blir satt i fokus da hun 1) bryter med bakgrunn da hun har en helt annen form og figur 2) er plassert i det gylne snitt. Komposisjonen fungerer godt da det ikke er forstyrrende elementer i bildet som danner støy og ringene i vannet fungerer som et virkemiddel for å få fram fysisk bevegelse. Jeg kunne ha gjort flammene enda bedre hvis jeg hadde brukt lengre tid på det (brukte to timer på å få til første utkast av flammene), men det var dessverre ikke mulig å få utsatt leveringsfristen enda en dag.

 • 0

  For noen uker siden fikk vi i oppdrag å lage en bryllupsplakat da det var ett brudepar som ønsket å henge opp plakater rundt om i lokalet de skulle holde selve festen. Fargene som skulle brukes på dekorasjonene var fersken og en lys grønnfarge, og de ville derfor ha de samme fargene på plakatene. De ville også gjerne ha med en bestemt blomst som var tegnet på invitasjonene og bilder av paret på plakatene, og sendte oss flere alternativer av disse som vi selv skulle velge mellom. Plakatene måtte være ferdig innen 10 dager; da ferdig skrevet ut, beskjært og levert som PDF-fil på it's learning. 

  Jeg startet med å tegne grovskisser (dette før vi fikk bildene, derfor var dette vanskelig) før jeg lekte litt i Photoshop og prøvde å finne på forskjellige alternativer til hvordan den endelige plakaten skulle se ut. Da vi fikk bildene, prøvde jeg få dem til å passe inn i noen av de litt finere skissene mine, noe som også viste seg å bli vanskelig. Derfor lagde jeg en helt ny skisse i Photoshop, denne gangen med bilde av brudeparet på, og lyktes. Deretter opprettet jeg et dokument i inDesign og satte sammen bilde, tekst og blomster der. Blomstene dere ser på bildet under er ikke de originale blomstene, heller ikke de blomstene brudeparet ønsket seg, de originale kunne ikke brukes da disse ikke var godt nok gjennomført enda jeg brukte 4 timer på å tegne dem. Da jeg endelig ble nogenlunde fornøyd med resultatet skrev jeg den ut, beskjærte den og leverte den innen fristen. 

  Selv ville jeg ha valgt noen andre farger, gjerne flere slik at fargespekteret hadde blitt litt bredere, men ble likevel fornøyd med hvordan det endelige produktet ble. Hadde jeg hatt enda litt bedre tid ville jeg satt av mer av den til å gjøre ferdig de originale blomstene slik at de så bedre ut, eventuelt tracet blomstene i Illustrator. Er ikke helt fornøyd med blomstene som ble satt inn i siste liten, synes selv at de kunne vært litt sterkere i fargen på selve blomsten og litt svakere på bladene rundt.

 • 0

  Vi fikk i oppgave å anvende effekter og lage bobler i Photoshop for å så bruke det i tre forskjellige medier. Jeg valgte å lage header til bloggen, et CD-cover og til slutt en demonstrasjonsplakat for homofili. Her er litt om hvert produkt:  På CD-coveret har jeg satt sammen et mønster, tekst og et selvportrett tatt i fjor vinter. Mønsteret er sammensatt av to deler; to ?twirls? der de snurrer mot hver sin side. Den ene ?twirlen? er -20° mens den andre er 70°, noe som danner selve mønsteret. Den lyse delen av mønsteret er flippet 180° for å hindre store svarte områder på coveret. Teksten er skrevet i skrifttypen Helvetica Neue med fonten UltraLight. Dette fordi skrifttypen går igjen på tidligere CD-covere. Jeg valgte å kalle albumet Spaceship fordi det passet til mønsteret på coveret, og for å si at jeg ?tar musikken min til nye høyder?.  Jeg valgte å sette inn et selvportrett for å få utnyttet de tomme områdene på coveret og for å skape litt spenning.Sjangeren på musikken er dubstep/electronica, og mønsteret symboliserer musikken som omfavner rommet og når ut til mange personer på en gang (spres utover i alle retninger). Målgruppen er ungdom og unge voksne, altså 17-25 år, men når ut til flere utover andre aldere.

  Headeren er satt sammen av tekst, et fotografi og et mønster. Skrifttypen på headeren er Helvetica Neue med fonten UltraLight. Dette fordi teksten blir lettlest og lett å forstå da det ikke er for mange andre elementer som er med på å skape støy rundt teksten. Mønsteret på headeren er noe av det samme som på CD-coveret. Det er satt sammen på samme måte, men ?twirlene? har noe større grader her enn på coveret. Dessuten er det kun en twirl på headeren. Bak ?twirlene? har jeg satt inn et fotografi jeg har tatt selv for å skape litt dybde, fylle tomrom og for å gjøre selve headeren litt mer spennende.


  Plakaten er satt sammen av en boble, en gradient-bakgrunn og tekst. Igjen har jeg brukt skrifttypen Helvetica Neue med fonten UltraLight. Dette fordi teksten er lettlest, og det er ingen elementer som skaper støy. Boblen symboliserer at de homofile føler seg innsperret og gjerne vil slippe ut ?ha samme rettigheter som alle andre. En eller annen gang vil boblen sprenge, men når er du og jeg med på å bestemme. Målgruppen er regjeringen og kirken som er nødt til å gjøre noe for at de homofiles rettigheter blir de samme som de heterofiles. Alder spiller i denne situasjonen ingen rolle da denne blir brukt som en demonstrasjonsplakat. Valg av farger var lett da de homofile bruker regnbuen i deres flagg, så jeg brukte det som et utgangspunkt. Boblen er plassert i midten av bildet da det er dette som skal ha hovedfokuset da selve budskapet er plassert inni boblen.

   

   

 • 0

  Forrige uke fikk vi i oppgave av Edgar å lage en plakat til en fotoutstilling med egne bilder, og dette var det jeg endte opp med. Fotoutstillingen heter "Colours of the wind" og holder sted på Ringerike Bibliotek. Utstillingen varer fra 01.09.14 til 30.09.14, og det er jeg som har tatt alle bildene (denne utstillingen er dessverre ikke ekte, dette var noe vi måtte finne på selv). Jeg har satt sammen et mobilbilde jeg tok da jeg var i Kristiansand i sommerferien og tekst. Den eneste bildebehandlingen jeg har gjort er å forsterke kontrastene bittelitt, ellers er alt slik det var på mobilskjermen.


  Det jeg har fått beskjed om å endre på i ettertid er å gjøre tykkelsen på "Colours of the wind" litt større slik at det kommer tydeligere fram, og for å danne en diagonal gjennom bilde da det vil være to litt tunge punkter på hver ende av bildet.

 • 0

  Velkommen til blogg.no! :)

  Dette er det aller første innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget før.

  Trenger du litt starthjelp finner du våre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vår engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

  Bloggen
  Ønsker du å gjøre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, og velger et design som passer til deg. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

  Hashtags
  Blogg.no bruker hashtags for å samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjør det lettere å finne innlegg om akkurat det temaet du søker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

  Andre nyttige sider
  Infobloggen: http://info.blogg.no/
  Vårt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
  Vilkår for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

  Nå som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vær dog oppmerksom på at det alltid må være minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere - det er for eksempel ikke mulig å redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

  Når du skal logge inn neste gang kan du gjøre det fra vår forside på http://blogg.no/.

   

  Vi håper du vil trives hos oss!

  hilsen teamet bak
  blogg.no

   

  blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkår | om oss | kontakt oss | infobloggen

   

 • Ingvilds medieblogg

  Mitt navn er Ingvild, og jeg er 16 1/2 år gammel. Jeg går Medier og Kommunikasjon vg2 ved Hønefoss videregående skole, og denne bloggen er et skoleprosjekt. Her vil det kun bli publisert skolerelaterte innlegg.

  Kategorier

  Skoleblogger

  Arkiv

  Siste innlegg

  bilde